Når GrillJon nå har passert 10 år med grilling er det på sin plass å filosofere litt over hva disse årene har betydd.
I går fikk vi denne e-posten fra Torbjørn:
Vil informere at jeg og min kone griller geitekjøttet på middels varme.
Kjøttet er da marinert med olje, salt, ingefær, hvitløk og pilaukrydder. Dette gir en svært god smak.
Vi bruker helst kjøtt fra fullvoksne dyr siden dette har noe mer fett på seg.
Pga alle disse krydderne og pga tilberedingsmetoden så kan også bukkkjøtt benyttes. Helst grilles geita hel, men vi kjøper kjøttet hos noen butikker i Oslo som selger geit.
GrillJon har fått noen spørsmål om grilling av kjekjøtt. Er det noen super-grillere der ute som har spisskompetanse på dette?
Det blir en heldagsjobb - men i solfylte Horten koser vi oss omgitt av grillos og glade, sultne festdeltagere.
Drømmen om fellesgriller i offentlige parker - der alle som vil kan komme med mat og noen mynter og grille seg gjennom sommerdagen - ble født for flere år siden hos Opplysningskontoret for kjøtt. Inspirasjonen ble hentet fra Sydney i Australia, der offentlige griller står utplassert i mange offentlige parker, og det ikke er en engangsgrill å skimte så langt øyet kan se.
I følge VG omkom en 72-årig danske i går etter å ha fått en glovarm grill over seg. Den tragiske ulykken skjedde fordi mannen syntes grillen ble for varm og trodde hekken ved siden av ville ta fyr. Han forsøkte derfor å flytte på grillen. Den glovarme grillen full av rødglødende grillkull veltet og mannen fikk det hele over seg. Han døde senere av skadene.
NRK Rogaland har intervjuet kokken Stig Juelsen og fått noen gode tips om valg av kjøtt som egner seg for grilling.
Fett, rygg og nakke er stikkordene for hvilken del av dyret som passer best på grillen.
- Jo nærmere utgått-dato på pakken, jo mørere er kjøttet, forklarer Juelsen.
Han sier kjøttet mørner mens det ligger i butikken. Folk har en tendens til å ta en biff som ser nesten rosa ut i kjøttet og som ikke har fett på seg i det hele tatt.
GrillJon får stadig henvendelser fra ivrige grillere som ønsker deler til sine trofaste griller.
Mange drømmer sikkert om et fast sted i hagen til grillen, helst i forlenging av terrassen. Og med en fast grill tenker vi naturligvis på en murt grill.
Det finns noen slike ferdige griller man kan kjøpe. Du skal bare mure sammen delene – som oftest består av lettbetong og klinker.
Tennvæske er blitt nevnt som en av de farlige tingene vi omgir oss med om sommeren, med muligheter både for forgiftning og forbrenning og som bonus en riktig ekkel duft under bruk og opptenning, men faktisk er det mulig, og enkelt, å unngå tennvæsken fullstendig og attpåtil få en raskere opptenning av grillen.
Dagbladet skriver i dag at det ble full brannutrykning til Bislett i natt etter melding om flammer og røykutvikling fra toppetasjen i Thereses gate 38. Ifølge folk i området så det dramatisk ut fra gateplan, men flammene var under kontroll da brannvesenets stigebil kom i posisjon.
- Det hadde vært fest på takterassen, og uvettig bruk av engangsgrill gjorde at det tok fyr en en treplatting på terassen.
Det er DYRT...!
En pose grilllkull kan fort koste 25-30 kroner for 2 kg. På Kiwi, Rimi, EuroPris el.l. koster samme pose mellom 10 og 15 kroner.
Da er valget enkelt - planlegg bedre og fyll handlevognen!
Oslo Kommune utarbeidet i fjor retningslinjer for grilling og båltenning. Disse gjelder fortsatt og her finner du noen utdrag fra dem.
Endelig er den nye versjonen av grilljon.no på plass! Etter å ha sett tilnærmet lik ut siden starten i 2003 var det på tide med en ansiktsløftning.
Vi har ikke fått overført alle oppskrifter og tips fra den gamle løsningen ennå, men det kommer.
Det er en del nytt med denne versjonen - bl.a. kan du nå kommentere oppskrifter, nyheter og tips.
Kan ligge mye moro igjen fra i fjor, men i motsetning til muggost er ikke grillfett noe særlig delikat etter lang modning.
Mange lurer på hva som er definisjonen av begrepet "grilldress". Her bringer vi den definitive forklaringen!
Gassgrillen har revolusjonert grillingen. Den har gjort det enklere å tilberede mat på grillen. Før den tas i bruk på våren bør koblinger kontrolleres og brennere rengjøres.
Grilling er moro, men å grille miljøvennlig krever at du er bevisst på hvilke råvarer og tilberedningsmetoder du bruker. Det er ingen motsetninger mellom det å kose seg med grillmat og det å være miljøbevisst. Ikke alt du gjør trenger å sees i et globalt perspektiv - når det gjelder grilling dreier mye seg om lokal trivsel.
Flere supermarkedskjeder har begynt å selge såkalte "Bakegrønnsaker" - men hvorfor skal man kjøpe dette?
Grøstad gris har kommet med et stort utvalg av økologiske pølser i det siste.
Side 1 av 9