Ja, vi elsker grillmat!
Det norske folk strømmer til griller i bygd og by, og den liflige duften av nystekt grillmat, spicy marinade og småsvidde pølser sprer seg over det ganske land.
Her på grilljon.no - grillentusiastenes eget nettsted - vil mine venner og jeg hjelpe deg til å gjøre også denne sommeren til en sommer i grillmatens tegn. Om du har din egen spesialitet innen grillmat - en oppskrift eller to - så send det til meg på e-post.
Marinert hilsen fra
Her er en gjeng med grillentusiaster, eh, pyroentusiaster... Ikke prøv dette hjemme!
Nok en gang stiller GrillJon opp for sultne medarbeidere i en lokal bedrift. Her er en stemningsrapport fra en regnfull grillaften.
Brosme er en rimelig og hvit fisk som finnes langs hele norskekysten. Kjøttet er fast og kan minne om hummer.
Når GrillJon nå har passert 10 år med grilling er det på sin plass å filosofere litt over hva disse årene har betydd.
Kveite er en eksklusiv og veldig god fisk som passer utmerket å grille. Denne retten gir kveiten en ekstra god smak og en liten «hot» ettersmak.
Fisk og annen sjømat er veldig godt på grillen - i tillegg til at det er sunt! Her har vi samlet noen gode tips for å få et bedre resultat når du griller fisk.
GrillJon har testet Weber grillstein, eller pizzastein om du vil. Steinen har en tilhørende bakeplate som gjør at varmen fordeles perfekt i grillen.
Her har du 10 nyttige grilltips for en bedre grillhverdag.
Det er ikke så lett å vite hva slags kjøtt man skal velge til grillingen. Hva du velger har kanskje med pris å gjøre, men du vil jo også ha det møreste kjøttet, ikke sant? Her finner du en oversikt over de ulike kjøttypene.
Har du lagt merke til at det lukter hvitløk i skogen? Da er du i så fall i nærheten av nytteplanten ramsløk. Det er en utmerket plante å bruke som tilbehør til grillmaten.
Ut over prisen, hva skiller en vanlig gassgrill fra en fantastisk gassgrill?
Her er noen få tips som enhver gassgrillkjøper burde kjenne til.
En oppskrift jeg tok med meg fra Italia for noen år siden.
Parmesan-ost, pinjekjerner og balsamico-eddik passer utmerket sammen med svin indrefilet.