Svin indrefilet er en sikker vinner på grillen.
Det kan nesten ikke gå galt når du helsteker indrefilet av svin - og det smaker nydelig, både for voksne og barn.
Ingredienser- 1hel svin indrefilet
- Ferdig marinade fra f.eks. Santa Maria eller BlackBoy
Slik gjør du det:
- Legg indrefileten i marinade i en plastpose (bruk gjerne to utenpå hverandre for å unngå at det lekker) og legg den i kjøleskapet over natten. Evt. minst én time.
- Ta ut fileten en halvtimes tid før du skal steke den for å temperere kjøttet. Da blir det saftigere.
- Bruk gjerne steketermometer og legg indrefileten på skikkelig varm grill. Bruk helst en grill der du kan benytte direkte og indirekte grilling om hverandre.
- Gi indrefileten en god stekeskorpe, og legg den deretter bort fra den direkte varmen og over i en kaldere sone på grillen
- Legg på lokket og sørg for at det er trekk nok (så ikke grillen slukker)
- Når fileten har en kjernetemperatur på ca 60 grader tar du den av grillen og legger den for å hvile. Dekk den gjerne til mens den hviler 10-15 minutter.
Skjæres i skiver og serveres med ønsket tilbehør.
Kos deg med grillmaten!
[widgetkit id=4]