En oppskrift jeg tok med meg fra Italia for noen år siden.
Parmesan-ost, pinjekjerner og balsamico-eddik passer utmerket sammen med svin indrefilet.
Ingredienser
Til 5 personer:
- 2 indrefilet av svin (ca 1 kg)
- Parmesanost (helt stykke min. 100 gram)
- Bladsalat eller Ruccolasalat
- Olivenolje (Extra virgin)
- Frisk basilikum
- Pinjekjerner
- Balsamico Eddik
- Fersk pasta (helst hjemmelaget)
- Hvitløk dersom du liker det
- Dijon sennep
- Olivenolje (Extra virgin)
- Salt og pepper
- Indrefileten smøres godt inn med dijon sennep og legges i en plastpose. Om du ønsker hvitløk, hakk et fedd eller tre og ha det i posen.
- Hell over godt med nyåpnet Olivenolje (extra virgin) og dryss over salt og grovmalt pepper.
- Bland godt i posen.
- Snør godt igjen og legg posen i kjøleskapet natten over.
- Stek indrefiletene på grillen slik at den blir gjennomstekt, og med en fin stekeskorpe.
- Rist pinjekjernene lett i tørr stekepanne. Skal ikke bli svidd - bare lett brunet. Det er viktig å bevege mye på dem.
- La filetene hvile litt (10-15 minutter er best for å bevare saftigheten i kjøttet), mens du legger opp det andre tilbehøret på tallerknene.
- Begynn med bladsalat. Hell over litt balsamico-eddik og olivenolje. Strø pinjekjerner rundt på tallerkenen.
- Skjær så filetene opp i passe skiver, og legg dem oppå bladsalaten. Riv store flak av parmesan-osten og legg på toppen. Avslutt med noen friske basilikum-blader på toppen. Du kan gjerne pynte litt med noen dråper balsamico-eddik på tallerkenen.
Nytes gjerne med en god vin til!
Kos deg med grillmat med inspirasjon fra Italia!
[widgetkit id=18]