En oppskrift jeg tok med meg fra Italia for noen år siden.

Parmesan-ost, pinjekjerner og balsamico-eddik passer utmerket sammen med svin indrefilet.

Ingredienser

Til 5 personer:

  • 2 indrefilet av svin (ca 1 kg)
  • Parmesanost (helt stykke min. 100 gram)
  • Bladsalat eller Ruccolasalat
  • Olivenolje (Extra virgin)
  • Frisk basilikum
  • Pinjekjerner
  • Balsamico Eddik
  • Fersk pasta (helst hjemmelaget)
  • Hvitløk dersom du liker det
Marinade:
  • Dijon sennep
  • Olivenolje (Extra virgin)
  • Salt og pepper
Slik gjør du det:
  1. Indrefileten smøres godt inn med dijon sennep og legges i en plastpose. Om du ønsker hvitløk, hakk et fedd eller tre og ha det i posen.
  2. Hell over godt med nyåpnet Olivenolje (extra virgin) og dryss over salt og grovmalt pepper.
  3. Bland godt i posen.
  4. Snør godt igjen og legg posen i kjøleskapet natten over.
  5. Stek indrefiletene på grillen slik at den blir gjennomstekt, og med en fin stekeskorpe.
  6. Rist pinjekjernene lett i tørr stekepanne. Skal ikke bli svidd - bare lett brunet. Det er viktig å bevege mye på dem.
  7. La filetene hvile litt (10-15 minutter er best for å bevare saftigheten i kjøttet), mens du legger opp det andre tilbehøret på tallerknene.
  8. Begynn med bladsalat. Hell over litt balsamico-eddik og olivenolje. Strø pinjekjerner rundt på tallerkenen.
  9. Skjær så filetene opp i passe skiver, og legg dem oppå bladsalaten. Riv store flak av parmesan-osten og legg på toppen. Avslutt med noen friske basilikum-blader på toppen. Du kan gjerne pynte litt med noen dråper balsamico-eddik på tallerkenen.

Nytes gjerne med en god vin til!

Kos deg med grillmat med inspirasjon fra Italia!

[widgetkit id=18]
Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!