Brannmannskaper over hele Sør-Norge har hatt en svært travel helg etter voldsomt mange skogbranner. Minst 60 skog- eller lyngbranner har politiet i landsdelen notert seg, og trolig dreier det seg om flere.

SkogbrannMeteorologisk institutt melder om ekstremt høy skogbrannfare for de neste dagene i hele landsdelen. Og slik vil det vedvare inntil det kommer betydelige mengder regn.

Østfold er blant distriktene som ble hardt rammet av skogbranner søndag. Operasjonsleder Bjørn Paulsen ved Østfold politidistrikt forteller til Nettavisen at de søndag registrerte åtte skogbranner på ett døgn.

I flere tilfeller har de mistanke om at brannene er antent ved uvettig bruk av åpen ild. De mest omfattende var i Halden hvor flammene truet et industriområde ved Refne og i Våler hvor brannmannskaper fikk kontroll over brannen etter flere timers intenst arbeid.

- Vi har mistanke om at brannen i Våler ble antent på grunn av bålbrenning. I Halden har vi indikasjoner på at bruk av engangsgrill er årsaken. Om dette stemmer, er det svært uansvarlig, sier Paulsen til Nettavisen.

Nettavisen: Minst 60 skogbranner på Østlandet

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!