Kjøttfestivalen i Ølen vart ein suksess. Rundt 5 000 personar var innom og såg og smakte. I telt og på stander var det både laurdag og søndag eit yrande folkeliv.
Laks er så billig at den nesten er gratis. Og laks er perfekt til grilling både fordi den aldri blir tørr og fordi den tåler mye smak i marinade og tilbehør, også i vinen som følger den.
Gilde lanserer nå den tredje filmen under paraplyen «det er mye i god mat», og tar i bruk popvideoens virkemidler for å styrke merket overfor de yngre konsumentene.
Vi er på utkikk etter gode grilloppskrifter, tips og annet grill-stoff.
Grilling - steking av kjøtt over åpen flamme/varme - er virkelig en folkesport i Norge. Året rundt. Riktignok er de fleste aktørene i sving fra påsketider til ut på høsten når kveldene blir for korte og kalde. Men de aller ivrigste rekker ikke å pakke ned grillen før den skal opp igjen - så de lar den like godt stå ute hele året. Og den blir brukt!
Endelig får Opplysningskontoret for Kjøtt ut grillspydet og setter i gang sesongen 8. mai :-)
Vi starter vår nye serie "Grill-Jon går til filmen" med en skikkelig saftig grill-orgie...
Godfisk.no har laget en steg-for-steg veiledning til hvordan du skal grille fisk best mulig.
For å få bøndene til å levere nok kjøtt til grillsesongen lokker Norsk Kjøtt bøndene med høyere priser.
Unngå skuffelsen ved å gå tom for gass når maten ligger ferdig marinert og ølen er kald.
Hvordan gjøre påsketuren til en suksess for både store og små.
Selv Grete Roede omfavner grillmatens gleder og har lagt ut et hav av oppskrifter på sine hjemmesider.
Mest produsenter og steder som selger grill og utstyr, men skitt au :-)
Grilling med familie og venner kan gi mange hyggelige minner. Men dessverre glemmer mange å utøve nødvendig aktsomhet når de griller. Hvert år påføres mange mennesker - og særlig barn - alvorlige brannskader under grilling.
Helseekspertene gir oss stadig nye anbefalinger.
Fem om dagen er for lite, helst burde det vært ni.
Men vil vi da få tid til noe annet enn å knaske gulrøtter? Professor ved Norges landbrukshøgskole Karin Haffner foreslår Grønn grilling.
Det eminente nettstedet Art of Taste har tatt for seg hva slags vin som passer best til grilling.
Kullvandring er en av mystikkens evergreens, og dukker til stadighet opp på new age-messer, meditasjonskurs eller selvutviklingsseminarer. Det sies at å gå på glødende kull er et eksempel på viljens makt over materien. Men finnes det vitenskapelige forklaringer på hvorfor kullvandrere ikke brenner fotsålene av seg?
Side 8 av 9