

Om du er glad i friske urter, hvitløk og annet snadder fra urtehagen, så er dette en rett for deg.
Hvitløk passer spesielt godt sammen med svinekjøtt.
Ingredienser
Til 2 personer:
- Svin indrefilet
- 1-2 fedd hvitløk
- Basilikum (tørket)
- Revet muskat
- Olivenolje
- Lag en marinade av presset hvitløk (evt. finhakket), basilikum, olivenolje og litt revet muskat.
- Fjern fett og slintrer på fileten og gni inn svinefileten med marinaden. Legg den i en plastpose som får ligge natten over i kjøleskapet.
- Temperer kjøttet før du legger det på grillen.
- Når kjøttsaften pipler opp på oversiden av fileten er den klar til å snus. Pass på at varmen ikke er for sterk slik at du unngår at kjøttet blir svidd på utsiden og rått inni. Stek gjerne under lokk om du har det.
- Kjernetemperaturen skal være på ca 60 grader når du tar indrefileten av grille. Bruk steketermometer.
Serveres med sommerens deilige poteter, bernaise-saus og friske urter. En frisk salat med olje og eddik passer også utmerket til denne smakfulle retten.