Lammestek er festmat - og lar seg like godt lage på grillen som i stekeovnen. Faktisk er det mange som foretrekker å lage lammesteken nettopp på en kullgrill, siden man da får den ekstra røyksmaken som passer godt sammen med lammekjøttet.

Ingredienser:

  • En stk. lammestek, marinert med hvitløk og rosmarin el.l.
  • Alu.folie
  • En flaske deilig rødvin
  • God tid

Slik gjør du det:

Du kan bruke ferdig marinert lammestek eller marinere selv. Om du marinerer selv anbefaler jeg olivenolje, rosmarin, hvitløk (stikk båtene inn i selve kjøttet) og litt havsalt. La den ligge i marinaden natten over i en plastpose i kjøleskapet.

  1. Grill lammesteken litt på sterk varme på grillen for å lage en god stekeskorpe. Dette gjør at steken holder på fuktigheten og den deilige smaken.
  2. Pakk deretter steken godt inn i folie. Pass på å pakke den slik at du kan snu pakken uten at stekeskyen renner ut.
  3. 1 - 1/2 time på grillen bør beregnes, men det avhenger av varme på grillen og størrelsen på steken. Pakk opp og kikk dersom du er usikker. Bruk evt. steketermometer.
  4. Lammekjøtt skal gjerne være litt rødt inni. Ellers blir det fort tørt. Det er forøvrig vanskelig å lage tørr lammestek på denne måten - da må du sovne ved grillen ;-)
  5. La steken hvile i 5 minutter før du skjærer i den.

Servéres f.eks. med potetmos av sommerpoteter og en deilig salat. En god rødvin og godt selskap setter en spiss på det hele!

Vel bekomme!

Merk forøvrig at vi benyttet en provisorisk kullgrill med grillbriketter for å lage denne retten, så du trenger ikke den siste Weber-grillen for å lage god grillmat!
Pass på å bruke nok briketter slik at varmen holder seg lenge nok.

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!