GrilldressMange lurer på hva som er definisjonen av begrepet "grilldress". Her bringer vi den definitive forklaringen!

En grilldress er et todelt kostyme, jakke med glidelås og bukse, som er formet slik at alle som bruker en slik, ser mer eller mindre ut som de har maken kroppsfasong. Materialet er gjerne elastisk,glatt og blankt, og det er strikk i livet på buksa, samt rundt håndledd og ankler.

Ser man på utvalget av slike, kan det virke som det er om å gjøre at det er brukt mest mulig glorete farger og mønstere. Samtidig er gjerne strikken i livet forsynt med ei snor i løpegangen. Denne er antagelig å betrakte som en "sikring" hvis brukeren skulle spise så mye grillmat at strikken ryker. Da kan denne snora med fordel anvendes for å holde buksa på plass.

VG har spurt språkprofessor Finn-Erik Vinje om ordet/uttrykket grilldress.

Vinje opplyser at grilldress er et nyord fra 1960-årene (altså ikke lenger særlig nytt), og slo følge med andre sammensetninger som grillkjøtt, grillkull, grillmat, grillkrydder, grill-lue, grillforkle, grillspyd og enda flere.

- Det er en stor og vakker bukett, avslutter Vinje. Grilldress blir også kalt trygdebunad, og på engelsk kan antrekket karakteriseres som barbecue.

  • Tysk: Grill-Anzug.
  • Fransk: Costume de gril.
  • Spansk: Traje de barbecue

Så vet du det!

 

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!