GrillFireDagbladet skriver i dag at det ble full brannutrykning til Bislett i natt etter melding om flammer og røykutvikling fra toppetasjen i Thereses gate 38. Ifølge folk i området så det dramatisk ut fra gateplan, men flammene var under kontroll da brannvesenets stigebil kom i posisjon.

- Det hadde vært fest på takterassen, og uvettig bruk av engangsgrill gjorde at det tok fyr en en treplatting på terassen. - Engangsgrillen ble satt rett på treverket, en metode det er alle mulige grunner til å advare mot, sier operatør Morten Haglund i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

At engangsgriller blir brukt på ufornuftig måte er vel ikke noe nytt, men Grill-Jon oppfordrer alle grillentusiaster til å være forsiktige når de griller. Vi vil jo ikke at grillingens edle kunst skal besudles av noen uforsiktige få?

Engangsgrillen er jo også en dårlig måte å grille på. Det finnes mange alternativer som gir langt bedre grillmat, og sikrere grilling. Et alternativ er vår turgrill, andre kan være Webers portable griller el.l. En liten kulegrill er også enkel og grei, og koster ikke mange kronene.

La oss sammen sørge for at 2009 blir lavsesong for grillbranner!

Dagbladet: Årets første grillbrann - på taket

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!