Storfe er en samlebetegnelse på kjøtt fra okse, ku og kalv. Storfekjøttet egner seg godt til grilling.

Storfekjøtt fra forparten av dyret er ofte mindre mørt enn kjøtt fra bakparten, men tilbereder vi det riktig får vi et smakfullt kjøtt. Grunnen til at kjøtt fra forparten av dyret ikke er mørt, skyldes at 2/3 av vekten hviler på forparten. Dessuten beveges forparten mye mer enn bakparten.

Når du skal steke kjøtt, bør du velge kjøtt fra bakdelen. Biffkjøtt er betegnelsen på de møre stykningsdelene indrefilet, ytrefilet, mørbrad, flatbiff og entrecôte, som alle egner seg til steking. Entrecôte er ofte å foretrekke ved steking av biff, fordi fettet her er finfordelt i kjøttet, og vil gi et smakfullt og saftig resultat. Indrefileten er en flott råvare som er utgangspunkt for filet mignon, tournedos og chateaubriand.

Biff skal være mørt når det ligger i kjøttdisken, men biffen er faktisk mørest på «best før»-datoen. Det gjør derfor ikke noe å kjøpe biff med dårlig holdbarhetsdato. En annen regel er at kjøtt vil stoppe å mørne når det fryses. Kjøtt fra storfe er den beste kilden til jern. En tommelfingerregel er at jo rødere kjøttet er, desto mer jern er det i det.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt

Storfekjøtt er perfekt å helsteke. Ytrefilet stekt på denne måten blir både saftig og mørt.

Helstekt ytrefilet av okse

Dette er barnas favoritt - har du begynt å servere denne er det ingen vei tilbake...!

GrillJons kongeburger

Her lærer du hvordan du marinerer og steker en stor indrefilet av okse.

Helstekt rødvinsmarinert indrefilet av okse

Hickory-marinert okse ytrefilet

En deilig variant av grillet okse ytrefilet med en karakteristisk røyksmak av hickory. Husk å marinere dagen i forveien.

Hickory-marinert okse ytrefilet

Fargerike grillspyd

Et grillspyd er både godt og dekorativt. Her finner du en enkel oppskrift på hvordan du går frem for å lage et fargerikt grillspyd - en favoritt blant både barn og voksne.

Grill-Jons fargerike grillspyd

Gresk hamburger

Du kan enkelt lage en deilig variant av den vanlige hamburgeren ved å gi den en gresk vri.

Gresk hamburger

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!