Fårekjøtt er kjøtt fra sau eller lam. Lammekjøtt har lange tradisjoner i Norge, men er det kjøttslaget vi spiser minst av, cirka 5 kilo per person per år.
Det er som regel lammekjøtt vi kjøper i butikken. Lammekjøtt assosieres med den norske fjellheimen. Lam og sau beiter ute store deler av året, og kjøttet får en smak av natur. Faktisk smaker lammekjøttet forskjellig, avhengig av hvor lammet har beitet. Lam og sauekjøtt kan brukes til de samme rettene, men sauekjøtt har ofte kraftigere smak enn lammekjøtt.
Lammekjøtt bør tilberedes på måter som fremmer kjøttets aroma. Krydder som rosmarin, basilikum, estragon, enebær, persille og gressløk gir lammekjøttet en god smak. Lam er en sesongvare.
Med lammekjøtt kan man flytte grenser. Lammekjøtt brukes mye verden rundt og er tillatt i alle religioner.
Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt
Dette er en veldig populær og enkel rett av lammeribbe.
Smaker helt utrolig godt!
Lammestek er festmat - og lar seg like godt lage på grillen som i stekeovnen. Faktisk er det mange som foretrekker å lage lammesteken nettopp på en kullgrill, siden man da får den ekstra røyksmaken som passer godt sammen med lammekjøttet.