Nok en gang stiller GrillJon opp for sultne medarbeidere i en lokal bedrift. Her er en stemningsrapport fra en regnfull grillaften.
Fisk og annen sjømat er veldig godt på grillen - i tillegg til at det er sunt! Her har vi samlet noen gode tips for å få et bedre resultat når du griller fisk.
GrillJon har testet Weber grillstein, eller pizzastein om du vil. Steinen har en tilhørende bakeplate som gjør at varmen fordeles perfekt i grillen.
Det er ikke så lett å vite hva slags kjøtt man skal velge til grillingen. Hva du velger har kanskje med pris å gjøre, men du vil jo også ha det møreste kjøttet, ikke sant? Her finner du en oversikt over de ulike kjøttypene.
Har du lagt merke til at det lukter hvitløk i skogen? Da er du i så fall i nærheten av nytteplanten ramsløk. Det er en utmerket plante å bruke som tilbehør til grillmaten.
Når du skal steke kjøtt er det viktg å sørge for at det er temperert først. Dvs. at du må ta det ut av kjøleskapet i god tid før du skal steke det.
Spørsmål om helgrilling av lam eller andre dyr er et av de spørsmålene jeg oftest får her på grilljon.no. Nå har jeg endelig fått muligheten til å prøve dette - og ikke bare med ett lam, men faktisk med hele tre dyr på en gang!
Vær med meg mens mine grillvenner og jeg utforsker helgrillingens mysterier.
Sliter du med at de lekre, hjemmelagde burgerne faller fra hverandre når de ligger på grillen?
Legg dem i kjøleskapet en stund før du steker dem.
Om du ikke har tid til det så rull dem i litt mel - det gjør samme nytten.
Dersom du vil ha en frisk variant på grillspydet bør du prøve å bruke frukt sammen med de mer tradisjonelle ingrediensene.
Frukt som passer er gjerne:
Ananas, mango, banan (ikke for moden) eller eple.
Sjekk også lageret av hermetikk, her kan det finnes godbiter som egner seg sammen med grillmaten.
Side 1 av 2