FolkegrillenSorte svimerker i gresset og hauger med aluminiumsavfall er noe av det norske grillentusiaster etterlater seg i parker om sommeren. Nå lanseres endelig et miljøvennlig alternativ: MatPrat-grillen.

Drømmen om fellesgriller i offentlige parker - der alle som vil kan komme med mat og noen mynter og grille seg gjennom sommerdagen - ble født for flere år siden hos Opplysningskontoret for kjøtt. Inspirasjonen ble hentet fra Sydney i Australia, der offentlige griller står utplassert i mange offentlige parker, og det ikke er en engangsgrill å skimte så langt øyet kan se.

Nå er endelig den aller første "MatPrat-grillen" på plass i Sofienbergparken i Oslo, og Opplysningskontoret for kjøtt håper dette bare er starten på et grilleventyr som vil bety renere parker og bedre grillmåltider.

Vil sette griller i hele landet

Grillen i Sofienbergparken i Oslo skal drives av bydelen Grünerløkka, og Opplysningskontoret for kjøtt håper dette bare er den første i rekken av mange fellesgriller som settes opp i norske parker.

- Vi vil nå reise rundt på promoteringsturné til andre store byer i Norge å forsøke å overtale kommunale politikere til å bevilge sine innbyggere en fellesgrill. Vi mener dette er et prosjekt som kan være positivt for miljøet både på lokalt og globalt plan, sier Christensen.

Grill-Jon applauderer tiltaket og håper det vil dukke opp slike fellesgriller over det ganske grill-Norge. Stå på og nyt grillsommeren!

Les hele artikkelen hos Matprat

Kilde: Matprat.no


Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!