- Er verdens mest spiste kjøttslag
- Tillatt i alle kulturer og religioner
- Passer sammen med alle andre råvarer og tilbehør
- Passer til all verdens krydder og urter
- Gir ingen allergier
- Er det aller magreste kjøttet fra husdyr
- Gir den høyeste andel umettede fettsyrer – blant husdyr
- Er den matvaregruppen som øker mest i Norge
- Er blant verdens tryggeste hvite kjøtt
Fra handleposen – rett inn i kjøleskapet
Når du har kjøpt kylling eller kalkun, skal maten, som andre kjølevarer, legges rett inn i kjøleskapet. Der er produktene holdbare til påstemplet dato, hvis du ikke har åpnet emballasjen. Åpnede produkter, eller grillet kylling i grillpose holder seg i to-tre dager i kjøleskap.
I fryseboksen
Hvitt kjøtt har en høy andel umettede, sunne fettsyrer, hvorav mesteparten er under skinnet. Dette fettet vil etter noen måneder begynne å få litt harsk smak, selv i fryseboksen og særlig på kylling. Derfor anbefales inntil 4 måneder i fryser. Kalkun har mindre fett, og kan være like fin i fryseboks etter 1 år.
Det magreste kjøttet
Hvitt kjøtt er det aller magreste kjøttet. Fettet er ikke isprengt i kjøttet, men sitter like under skinnet og i buken på kylling og kalkun. Det lille fettet som finnes har høy andel umettet fett i forhold til mettet fett. Kyllingfilet inneholder kun 1,1 % fett og kalkunfilet 0,5 % fett. Fokusering på helse og sunn mat har bidratt til at folk i stadig større grad velger hvitt kjøtt.
Honningmarinade smaker godt på kylling og gir deg en fin avveksling på grillmaten!
Dette er en lett og velsmakende rett av kylling som er enkel å lage.
En nydelig og lett lunsjrett av kylling. Grillen kan jo brukes når som helst, ikke bare til middag :)
Dette er selskapsmat! Om du er en tur i Sverige så kjøp fransk Chèvre der (litt dyr i Norge...).