Slik velger du riktig gassgrill

genesisgold_bUt over prisen, hva skiller en vanlig gassgrill fra en fantastisk gassgrill? Her er noen få tips som enhver gassgrillkjøper burde kjenne til.

Gassgrillens elementer

De grunnleggende elementene i en gassgrill er meget enkle: først skal det brennere til for å gi varme. Over dem skal det være et system som fordeler varmen fra brennerne (Flavorizer profiler, keramiske briketter, lavastein, osv.). Over disse ligger grillristene. La oss se under lokket for å finne ut hva du skal se etter.

Grillsystemet

Gode griller har som regel to eller flere separate brennere (ikke bare kontrollknapper), som tillater bedre kontroll av varmen. Billigere gassgriller har kun en H-formet brenner, noen med en kontroll, andre med to. Griller med en brenner tillater deg ikke å kontrollere varmen så godt som griller med flere brennere, og kan resultere i kalde og varme områder i stekearealet.

Når man griller på en gassgrill, vil væske fra maten dryppe ned og hope seg opp nær varmekilden inntil den når et visst nivå og flammer opp. De beste systemene sørger for at væsken "freser" bort underveis, slik at den ikke hoper seg opp og begynner å brenne, og dermed avgis det istedet en jevn, velduftende røyk, som gir maten en fyldig og delikat grillsmak. De fleste produsenter benytter lavastein eller keramiske briketter til å distribuere varmen fra brennerne til stekearealet. Stekefett fra maten har en tendens til å samle seg i disse systemene og skape unødvendige flammeoppbluss. De beste grillene bruker et rustbestandig stålprofilsystem (utviklet av Weber) som leder fettet vekk fra flammene, og dermed reduserer flammeoppbluss.

Solid konstruksjon

En god, velkonstruert grill skal føles solid og robust; en dårlig grill vil være ustabil. Hvis grillen ikke er solid i butikken, er sannsynligheten for at den fort faller sammen på terrassen rimelig stor. Velg en grill som er laget av amerikansk kvalitetsstål, noe som er optimalt når porselensemalje skal påføres. Benene bør være robuste, hjulene skal rulle lett og grillen bør fremstå i god stand.

Grillrister er vanligvis laget av nikkel- eller krombelagt aluminium. En kraftigere og mer solid grillrist vil holde lenger og fordele og reflektere varmen bedre.

Montering

Når du kjøper en grill, så er det ikke for å streve med å sette den sammen, men for å komme i gang med å grille. Grillen skal være lett å montere. Noen griller tar flere timer (og en ingeniørutdannelse) å montere. Bedre merker reduserer eller eliminerer antall deler som skal monteres av forbrukeren.

Service & vedlikehold

Kvaliteten på grillen gjenspeiles i kvaliteten på servicen, som inkluderer lettleselig informasjon om produktet. En god grill er lett å rengjøre og vedlikeholde, og lang levetid er sikret ved lett tilgang til reservedeler og service gjennom et veletablert forhandlernettverk.

Sikkerhet

En god grill kontrollerer varmen lett, har håndtak som forblir kalde og har sikkerhetsdetaljene i orden.

Lang garanti

De beste produsentene har råd til at stå bak sitt produkt. Aksepter ikke mindre end 10 års garanti.

Ekstrautstyr

En sidebrenner er optimalt for å tilberede sauser og andre retter. Sidebord gir deg ekstra plass til å tilberede maten.

Med dette håper jeg at du har fått noen gode råd før du investerer i en ny gassgrill. Gassgrillen skal tross alt vare i mange, mange år og gi deg og familien gode stunder og minner.

Nyt grillsommeren!

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!