Grillet brosme med dill

Brosme er en rimelig og hvit fisk som finnes langs hele norskekysten. Kjøttet er fast og kan minne om hummer.

Fordi kjøttet er så fast kan fiskestykkene enkelt grilles.

Ingredienser

  • Fersk eller frossen brosmefilet (tint)

Marinade

  • 1 bunt grovhakket, frisk dill
  • 2 ss brunt eller vanlig hvitt sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss grov sennep
  • 2 finhakkede sjalottløk

Bland ingrediensene. Legg fisken på aluminiumsfolie, eller som vi gjorde, på en sedertreplate som har ligget i vann i minimum en time.

Smør marinaden på fisken.

Om du bruker foliepakke, lukk folien og legg på grillen. Hvis du bruker treplate legger du platen på grillen og griller den under lokk på indirekte varme.

Noen minutter senere er fisken klar. Tiden det tar vil variere med størrelsen på filetene, men sjekk heller en gang for mye enn å risikere at fisken blir tørr.

Serveres med ditt favoritt grilltilbehør.

Velbekomme!

grillet-brosme-dill-klar

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!