Grilltips

Her har du 10 nyttige grilltips for en bedre grillhverdag.

  1. Husk å ha et ekstra lager med kull eller gass, eller begge deler om du er en skikkelig grillentusiast. Bruk gjerne gassgrill hjemme på terrassen og en bærbar bøttegrill med kull når du skal ut i det fri.
  2. Pass på at grillen er skikkelig varm før du legger på grillmaten. Ved bruk av kull er grillen klar når kullene har et tynt lag med hvit aske.
  3. Skyv grillkullet til den ene siden av grillen slik at du har en kaldere del til å grille større stykker kjøtt som trenger lang grilltid. Pølser og grønnsaker kan også grilles her. Har du gassgrill med flere bluss regulerer du varmen på samme måte.
  4. Legg på de største stykkene først. Ikke stikk i kjøttet med kniv eller gaffel under grilling, bruk heller grillklype. La større stykker kjøtt hvile før du skjærer i det.
  5. Pensle kjøtt, fisk og grønnsaker (som ikke er marinert) med litt olje slik at det ikke brenner seg fast til grillristen.
  6. Ta kjøtt og fisk ut av kjøleskapet en stund før du skal grille slik at det er temperert.
  7. Kjøtt med mye fett eller som er marinert gir lett oppflamming. Ikke slukk med vann men legg på lokk eller flytt kjøttet over på litt aluminiumsfolie.
  8. Bruk steketermometer på større stykker kjøtt slik at du er garantert et perfekt resultat. Bruk høy varme de første minuttene, grill kjøttet på begge sider og legg på en kaldere del av grillen. Bruk lokk. Snu av og til.
  9. Pølser og spyd med marinert fisk og kjøtt blir fort brent så husk å bruk svakere varme. Snu ofte. Husk å legg trespyd i vann før bruk. Lag et par snitt i pølser med skinn slik at de ikke sprekker.
  10. Rengjør alltid grillen når du er ferdig med å grille. Bruk en grillbørste, en gryteskrubb eller litt aluminiumsfolie og skrubb den ren. Har du gassgrill bruk høy varme og brenn av evt. fettrester.
Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!