Det er ikke så lett å vite hva slags kjøtt man skal velge til grillingen. Hva du velger har kanskje med pris å gjøre, men du vil jo også ha det møreste kjøttet, ikke sant? Her finner du en oversikt over de ulike kjøttypene.
Indrefilet
Indrefileten er det møreste kjøttet på dyret og egner seg både til helsteking og til å dele opp som biffer.
Ytrefilet
Den er jevnt tykk hele veien og er lett å dele opp i biffer. Egner seg også godt til helsteking.
Entrecôte
Den saftigste og mest smakfulle biten. Entrecôte er ofte et godt kjøp - mørt kjøtt med mye smak takket være godt med isprengt fett. De største og feteste er de beste! Entrecôte skjæres til biffer eller brukes til helsteking.
Mørbrad
Finfibret og mørt kjøtt som er utmerket til biff, ofte helt på høyde med ytrefilet og entrecote! Kan stekes hel til roastbiff, i skiver til biff, eller som biffstrimler.
Flatbiff
Godt mørnet kan den være utmerket som biff, men flatbiff er helt i grenseland for hva som er mørt nok til at det kan grilles. Litt av problemet er at mørheten svinger veldig fra dyr til dyr.