Noen tips for grilling av fisk og sjømat

Fisk og annen sjømat er veldig godt på grillen - i tillegg til at det er sunt! Her har vi samlet noen gode tips for å få et bedre resultat når du griller fisk.

Benfrie fileter

Det er en fordel om filetene har skinnet på. Det bevarer saften i fiskekjøttet.

Varm grill

Det er viktig at du har god varme på grillen. Husk at det gjerne tar 20 til 30 minutter før grillen blir helt varm og kullene hvite. Men gassgrillen må også få tid til å bli skikkelig varm for det er nettopp den sterke varmen som lukker porene og bevarer saften i fiskekjøttet.

Sjømat ettersteker

All sjømat ettersteker i ett eller to minutter etter at du har tatt den av varmen. Dersom du ikke kan servere alle gjestene samtidig, så ha gjerne en varm plate eller fat under lokk du kan legge maten på etter hvert som den blir ferdig.

Krydder

Sjømat tåler godt å krydres, og de vanligste fiskekrydderne er sitronpepper, pepper, paprika, ingefær og karri. Skal du grille i folie så bruk gjerne godt med urter. Laurbær, dill, persille, gressløk, timian og estragon er fine å legge inn i foliepakken sammen med smør eller olje.

Stek på treplate

En fin måte å steke fisk på er å bruke en treplate. Sedertre el.l. passer bra. Platen legges i vann noen timer før du skal bruke den. Legg fisken på platen og legg den på grillen. Det er viktig at du bruker prinsippet om indirekte grilling når du griller med treplate, ellers vil den ta fyr.

Lykke til med fisk på grillen!

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!