For å unngå at store kjøttstykker skal miste for mye av fuktigheten (og dermed smaken) bør du la det hvile en stund før du skjærer det opp. Du kan faktisk la det hvile i hele 20 minutter.

grilltips-la-kjoettet-hvile-foer-du-skjaerer-oppDekk gjerne til kjøttet så det ikke blir kaldt. Noen mener at man ikke skal dekke til kjøttet med akuminiumsfolie, men det kan du trygt gjøre. Dette kan imidlertid gjøre at temperaturen faktisk kan stige ytterligere noen grader.

Det er imidlertid ikke nødvendig å dekke det til dersom du har gitt kjøttet en skikkelig stekeskorpe i begynnelsen av steketiden. Da holder det faktisk veldig godt på varmen. Står det ute bør det dekkes til.

Jeg har gjort tester der jeg har stekt f.eks. lammestek eller indrefilet av svin og beholdt steketermometeret i kjøttet. Temperaturen holdt seg nesten konstant selv etter 20 minutter i de testene jeg har gjort.

Helstekte kjøttstykker bør hvile minst 10-15 minutter, men også biffer og andre tynnere kjøttstykker kan med fordel hvile en 5 minutters tid før det skjæres i.

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!