Dette er selskapsmat! Om du er en tur i Sverige så kjøp fransk Chèvre der (litt dyr i Norge...).

Ingredienser:

  • 1 eller flere, ferske hele kyllinger (kommer an på apetitt og antall personer...)
  • Smeltet smør eller olje etter behag (sesamolje er veldig godt, men bland kun noen dråper i en annen nøytral olje, ellers blir den for fremtredende).
  • Hvitløk (valgfritt), litt salt og pepper (alternativt noen dråper grønn, mild Tabasco)
  • Så mye Chèvre du har råd til... (jeg bruker ca. 1/2 kg i èn kylling, men lager jo ikke retten så ofte...) alternativt: Snøfrisk-ost e.l.
  • Fløte eller rømme/créme fraiche (lett eller tung etter behag)
  • Små poteter

 Slik gjør du det:

Denne må tilberedes med bruk av indirekte grilling. Dvs. at du legger kull rundt kanten på grillen (evt på hver side), plasserer maten på rist i midten (dvs ikke direkte over kullet) og setter på lokket til grillen. Du regulerer temperaturen ved å justere luftingen i lokk og bunn.

  1. Gni kyllingen(e) inn med smør eller olje.
  2. Gni osten ut med rømme/fløte til en tykk grøt.
  3. Smaksett med salt, pepper/Tabasco og fyll kyllingen med blandingen. Knyt igjen.
  4. Legg kyllingen(e) i en aluminiumsform
  5. Legg små børstede poteter gnidd inn med olivenolje (får god nøttesmak) rundt og (+ evt. presset hvitløk)
  6. Plassér folieformen midt i grillen og sett på lokket
  7. Sjekk grillen innimellom og øs stekesky eller litt smør/olje over, slik at skinnet blir litt sprøtt.

Steketid ca. 1 time - men følg med innimellom.

Forslag til tilbehør

En enkel grønn salat av for eks. vanlig salat + ruccola og vinaigrette passer udmerket. Mitt personlige tips er at man bør unngå tomater i salaten, da den fort blir vassen. En skål med (Cherry)-tomater ved siden av er mye bedre.

Tilbehøret er naturligvis helt opp til den enkelte. Mye som passer til kylling og ost!

 

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!