Dette er selskapsmat! Om du er en tur i Sverige så kjøp fransk Chèvre der (litt dyr i Norge...).
Ingredienser:
- 1 eller flere, ferske hele kyllinger (kommer an på apetitt og antall personer...)
- Smeltet smør eller olje etter behag (sesamolje er veldig godt, men bland kun noen dråper i en annen nøytral olje, ellers blir den for fremtredende).
- Hvitløk (valgfritt), litt salt og pepper (alternativt noen dråper grønn, mild Tabasco)
- Så mye Chèvre du har råd til... (jeg bruker ca. 1/2 kg i èn kylling, men lager jo ikke retten så ofte...) alternativt: Snøfrisk-ost e.l.
- Fløte eller rømme/créme fraiche (lett eller tung etter behag)
- Små poteter
Slik gjør du det:
Denne må tilberedes med bruk av indirekte grilling. Dvs. at du legger kull rundt kanten på grillen (evt på hver side), plasserer maten på rist i midten (dvs ikke direkte over kullet) og setter på lokket til grillen. Du regulerer temperaturen ved å justere luftingen i lokk og bunn.
- Gni kyllingen(e) inn med smør eller olje.
- Gni osten ut med rømme/fløte til en tykk grøt.
- Smaksett med salt, pepper/Tabasco og fyll kyllingen med blandingen. Knyt igjen.
- Legg kyllingen(e) i en aluminiumsform
- Legg små børstede poteter gnidd inn med olivenolje (får god nøttesmak) rundt og (+ evt. presset hvitløk)
- Plassér folieformen midt i grillen og sett på lokket
- Sjekk grillen innimellom og øs stekesky eller litt smør/olje over, slik at skinnet blir litt sprøtt.
Steketid ca. 1 time - men følg med innimellom.
Forslag til tilbehør
En enkel grønn salat av for eks. vanlig salat + ruccola og vinaigrette passer udmerket. Mitt personlige tips er at man bør unngå tomater i salaten, da den fort blir vassen. En skål med (Cherry)-tomater ved siden av er mye bedre.
Tilbehøret er naturligvis helt opp til den enkelte. Mye som passer til kylling og ost!