Dette er en lett og velsmakende rett av kylling som er enkel å lage.
Ingredienser
Til 2 personer.
- 2 stk kyllingfileter
- Marinade (teriyaki eller annen marinade for kylling)
- 5 små nypoteter
- Olivenolje
- Salt
- Grovkvernet pepper
- Tre en plastpose utenpå en annen og putt kyllingfiletene i posene. Hell i marinaden (Teriyaki-marinade er perfekt, men annet kan også brukes).
- Legg posen i kjøleskapet minst en time (helst over natten).
- Lag salat du skal ha som tilbehør.
- Rapidsalat el.l
- Ruccola
- Tomater
- Ristede pinjekjerne
- Fetaost i terninger
- Sorte, finhakkete oliven
- Fyr opp grillen slik at den er klar for indirekte grilling under lokk (se tips for hvordan du gjør dette).
- Vask potetene, skjær dem i to og kok dem på vanlig måte
- Hell av vannet på potetene og hell over olivenolje, krydre med salt og pepper. Dette kan du gjerne gjøre i kjelen.
- Ta kyllingen ut av posen og ta vare på posen med resten av marinaden.
- Stek kyllingen over kullene (eller over gassbluss) på sterk varme for å få stekeskorpe.
- Snu filetene ofte for å unngå at de svir seg.
- Pensle med marinaden fra posen hver gang du snur filetene.
- Når kyllingfiletene er tilstrekkelig stekt på utsiden flytter du dem til et annet sted på grillen der varmen er lavere.
- Legg poteten rundt med snittflaten ned (du kan gjerne steke dem litt på høy varme først om du ønsker det).
- Sett på lokket og sørg for at det er godt med lufting
- Sjekk på kyllingen innimellom og pensle gjerne jevnlig
- Etter ca 10 minutter bør kyllingen være ferdig uten å bli tørr og potetene har fått en deilig grillsmak.
- Skjær filetene i ca 1 cm tykke skiver og legg dem på en seng av salaten du lagde tidligere.
Sjekk alltid at kylling er gjennomstekt før du serverer.
Serveres med de nygrillede potetene, guacamole og evt annet nydelig tilbehør og leskende drikke av ønsket kaliber.
[widgetkit id=16]