Svin er det kjøttslaget vi spiser mest av i Norge og egner seg svært godt til grilling. I gjennomsnitt spiser hver nordmann cirka 25 kilo svinekjøtt årlig. Svinekjøtt er saftig, mørt, magert og har en mild smak, er rimelig og tilgjengelig hele året.

Ved helsteking av ytre- eller indrefilet av svin kan du ta av kjøttet når steketermometeret viser 60-62 grader (rosa) eller 65-70 grader (grått).

Fettet i svinekjøtt er ofte synlig og lett å skjære bort. Renskåret svinekjøtt i form av flatbiff, ytre- eller indrefilet inneholder bare 2–4% fett. En kotelett trenger heller ikke være så mye fetere. Skjærer du bort fettranden på en kotelett sitter du igjen med ytrefileten, og halverer innholdet av fett i koteletten. Halvparten av fettet som finnes i svinekjøtt er dessuten av den riktige typen fett, umettet fett, som er godt for hjertet.

Den norske grisen er slanket med 30 kilo de seneste årene, og tilfredsstiller nå forbrukernes krav til sunnhet. Et måltid med renskåret svinekjøtt er både magert og godt. Svinekjøtt har mild smak og det er derfor lett å kombinere svinekjøtt med mange ulike ingredienser. Svinekjøtt egner seg i kombinasjon med frukter som ananas, epler og appelsin, eller eksotiske sauser.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt

Amerikanske spareribs

Amerikanske spareribs er en klassiker på grillen. Det smaker nydelig med bakt potet og grillede maiskolber.

Amerikanske spareribs

Dette er velsmakende grillmat med magert svinekjøtt, inspirert av det asiatiske kjøkken. Både søtt, salt og sterkt på en gang!

Asiatisk helstekt svinefilet

Svineribbe er godt uansett når på året det er, og hvorfor ikke lage den på grillen?

Svineribbe på grillen

Grillribbe bør grilles på sterk varme, jeg forutsetter da at det er tynne skiver, ca 2-3 min på hver side.

Krydret grillribbe

Side 2 av 2

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!