Hvordan lykkes med grilling til 20 personer?
Her får du gode tips og triks når du skal lage grillfest for en haug med kjøttsultne venner og kjente.
- 2,5 - 3 kg Rødvinsmarinert indrefilet av okse.
- 1 - 2 kg hvitløksmarinert indrefilet av svin.
- 15 Provence-marinerte kyllingfileter.
- 2 pk. grillpølser eller andre pølser.
- 4-5 kg potet salat.
- 1 stor grønn salat.
- 0.5 - 1 kg pastasalat med karri.
- Evt. squash,paprika og mais som grilles som tilbehør.
Slik gjør du
For å lykkes med en stor grillfest, er et viktig med gode forberedelser:
Kjøttet bør marineres 1 døgn før det legges på grillen. En annen sak som er viktig for et godt resultat er at kjøttet må stelles godt med fra første stund. Skjær bort alt bindevev og overflødig fett, før kjøttet legges i marinade.
Jeg bruker plastposer til marinering. Da er kjøttet lett å ta med seg også.
Potetsalat kan lages selv, men jeg har min faste leverandør i Holes Delikatesse i Horten. Alle skryter av den potetsalaten, som er meget god.
Lun potetsalsat kan også brukes, da gjerne sammmen med råstekte potetbåter.
Salat lages som feks. Sommersalat a la Fredrik.
Hvis det er barn med på grillfesten gjør en pose marshmellows susen som dessert. Grill godsakene på spyd - det synes ungene er moro å gjøre selv.
Hvis du skal invitere til grillfest i sommer, ta gjerne kontakt med Grill-Jon på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , jeg er behjelpelig med både spørsmål og svar.
Ha en god grillsommer!