ElgkjøttViltkjøtt er nydelig å grille. Kjøtt av reindsyr, rype og rådyr noe av det mest smakfulle du kan servere.

Noen tror viltkjøttet fort blir tørt og at det er vanskelig å tilberede. Det trenger det absolutt ikke å være - om du følger de vanlige reglene for grilling av kjøtt.

Slik går du frem for å beholde saftigheten i viltkjøttet:

  1. Pass på å temperere kjøttet før du legger det på grillen
  2. Gi kjøttet en god stekeskorpe på høy varme
  3. Benytt indirekte grilling (utenfor varm sone og under lokk)
  4. Pensle underveis med olje el.l.
  5. La kjøttet hvile 10-15 minutter før det skjæres i

Og sist, men ikke minst: Aldri stikk i kjøttet med gaffel!

Passende tilbehør til vilt kan være rotgrønnsaker og rosenkål. Forvell rosenkålen, med andre ord legger du den i kokende vann i tre til fire minutter. Deretter deler du kålen opp i fire mindre biter. Mens kålen koker steker du litt løk i olje eller smør. Når kålen er delt opp legger du den sammen med løken og smaker til med salt og pepper.

Legg på litt sprøstekt bacon på toppen rett før servering sammen med viltkjøttet.

Du kan også bruke selleripurre og rognebærgele til viltkjøtt.

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!