Viltkjøtt er nydelig å grille. Kjøtt av reindsyr, rype og rådyr noe av det mest smakfulle du kan servere.
Noen tror viltkjøttet fort blir tørt og at det er vanskelig å tilberede. Det trenger det absolutt ikke å være - om du følger de vanlige reglene for grilling av kjøtt.
Slik går du frem for å beholde saftigheten i viltkjøttet:
- Pass på å temperere kjøttet før du legger det på grillen
- Gi kjøttet en god stekeskorpe på høy varme
- Benytt indirekte grilling (utenfor varm sone og under lokk)
- Pensle underveis med olje el.l.
- La kjøttet hvile 10-15 minutter før det skjæres i
Og sist, men ikke minst: Aldri stikk i kjøttet med gaffel!
Legg på litt sprøstekt bacon på toppen rett før servering sammen med viltkjøttet.
Du kan også bruke selleripurre og rognebærgele til viltkjøtt.