I grillens verden er det mange begreper, og ikke alle er like kjent. Her samler jeg både vanlige og mindre vanlige uttrykk og forsøker å gi deg en forklaring. Listen vil bli fylt på fortløpende.
Glaze
På norsk kan vi kalle dette "glasering". En Glaze er en slags sukkerholdig marinade som pensles på kjøttet mot slutten av steketiden for å gi den en gyllen og smaksrik overflate. Du kan lage den selv eller kjøpe den ferdig. Pass bare på å ikke pensle for tidlig med den, siden sukkeret lett tar fyr.
Marinade
En blanding av olje og krydder som gir smak til kjøttet. Marinering blir best dersom du lar kjøttet ligge i marinaden natten over (gjerne i plastpose i kjøleskapet).
Rub
En tørr marinade, gjerne laget av salt, pepper og urter.
Periodesteking
Steking av kjøtt der du først gir det stekeskorpe, lar det hvile, for så å steke det videre.
Direkte grilling
Du griller rett over varmen. Egner seg for steking av pølser, grønnsaker osv, og for å få stekeskorpe på kjøttet.
Indirekte grilling
Kjøttet ligger utenfor den varme sonen på grillen og under lokk. Dermed får du det gjennomvarmt uten at det blir svidd, og du beholder saftigheten i kjøttet.
Noen ord og uttrykk du savner forklaring på? Legg det inn i kommentarfeltet nedenfor!