Tzatsiki er en tradisjonell, gresk yoghurt-dressing med agurk og hvitløk. Passer spesielt godt til lam, men kan brukes til all slags grillet kjøtt.

Ingredienser

  • 250 g yoghurt
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss kaldpresset olivenolje
  • 1 agurk
  • Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Sil yoghurten i et kaffefilter.
  2. Skrell agurken, del den på langs, ta ut innmaten og riv den grovt.
  3. Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter.
  4. Sil av væsken.
  5. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  6. La gjerne tzatsikien stå i kjøleskapet et stund før servering (husk plastfolie over skålen).

Det finnes også ferdige tzatsiki krydderblandinger du kan bruke for å få en ekstra god smak. Disse kjøpes best på ferie i Hellas :-)

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!