Tilbehør
Tzatsiki er en tradisjonell, gresk yoghurt-dressing med agurk og hvitløk. Passer spesielt godt til lam, men kan brukes til all slags grillet kjøtt.
Ingredienser
- 250 g yoghurt
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss kaldpresset olivenolje
- 1 agurk
- Salt og pepper
Slik gjør du det:
- Sil yoghurten i et kaffefilter.
- Skrell agurken, del den på langs, ta ut innmaten og riv den grovt.
- Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter.
- Sil av væsken.
- Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
- La gjerne tzatsikien stå i kjøleskapet et stund før servering (husk plastfolie over skålen).
Det finnes også ferdige tzatsiki krydderblandinger du kan bruke for å få en ekstra god smak. Disse kjøpes best på ferie i Hellas :-)