Aubergine-salsaEn deilig salsa av aubergine - passer veldig godt til kylling og fisk.

Ingredienser:

  • 1 stor Aubergine
  • 1 halv rødløk
  • 2 tomater
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 lime
  • 1 dl olivenolje (extra virgine)
  • Salt og pepper etter behov

Slik gjør du det:

  1. Skjær auberginen i to på langs.
  2. Strø salt på hele den ene siden og la det hvile i 5 minutter. Dette gjør at fuktighet og bitterhet trekkes ut av auberginen.
  3. Tørk vekk saltet med papir.
  4. Pensle den saltede flaten med olivenolje.
  5. Grill auberginbitene med snittflaten ned i 10-15 minutter på sterk varme. Den skal bli skikkelig svidd - innholdet må bli mørt og lett å skrape ut.
  6. Fjern det svidde laget og skrap ut den myke innmaten som du så finhakker.
  7. Skjær opp tomat og løk og bland med persolle, limesaft og olivenolje.
  8. Bland inn auberginen og smak til med salt og pepper.
{yoogallery src=[/images/oppskrifter/aubergine-salsa/] width=[110] height=[110] thumb=[rounded]}
Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!