Tilbehør
En deilig salsa av aubergine - passer veldig godt til kylling og fisk.
Ingredienser:
- 1 stor Aubergine
- 1 halv rødløk
- 2 tomater
- 3 ss hakket bladpersille
- 2 fedd hvitløk
- 1 lime
- 1 dl olivenolje (extra virgine)
- Salt og pepper etter behov
Slik gjør du det:
- Skjær auberginen i to på langs.
- Strø salt på hele den ene siden og la det hvile i 5 minutter. Dette gjør at fuktighet og bitterhet trekkes ut av auberginen.
- Tørk vekk saltet med papir.
- Pensle den saltede flaten med olivenolje.
- Grill auberginbitene med snittflaten ned i 10-15 minutter på sterk varme. Den skal bli skikkelig svidd - innholdet må bli mørt og lett å skrape ut.
- Fjern det svidde laget og skrap ut den myke innmaten som du så finhakker.
- Skjær opp tomat og løk og bland med persolle, limesaft og olivenolje.
- Bland inn auberginen og smak til med salt og pepper.