Fylt paprika er deillig sammen med stekt kjøtt, men kan også brukes som en rett i seg selv.

Fyll:

  • Røde, grønne og gule paprika
  • Kjøttdeig
  • 1 hakket rødløk
  • 1/2 dl. ukokt hvit ris
  • 3 ss ketchup
  • 1/2 ts tørket oregano
  • Osteterninger

Saus:

  • 1 boks skåldede tomater (italiensk type)
  • 1 ts ketschup
  • 1/2 ts tørket oregano eller andre urter.
Slik gjør du det:
  1. Skjær toppen av paprikaen og fjern frøene. Ta vare på det avkuttede "lokket".
  2. Bland sammen ingrediensene til fyllet i en bolle (bruk gjerne litt olivenolje dersom du vil gjøre blandingen våtere).
  3. Fyll paprikaen med blandingen slik at det er ca. 1-2 cm igjen til toppen.
  4. Fyll så på saus etter ønske, og legg på noen ostebiter på toppen. Sett så på den delen du kuttet av i begynnelsen.
  5. Grilltiden er ca 12-15 min. på smurt aluminiumsfolie.
  6. Den skal med andre ord ikke pakkes inn.

Du kan gjerne grille dette under lokk, og pass uansett på at paprikaen ikke kommer for nær varmen slik at det svir seg.

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!