Et spennende grillspyd med en nydelig glasering av balsamico-eddik. Glazen lager du enkelt selv på forhånd.
Ingredienser:
- Krydderpølser av forskjellige typer
- Hele, små rødløk (eller annen løk)
- Redusert balsamico-eddik (eller ferdig glaze)
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 grønn paprika
- 1 liten chili
- Olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du det:
- Kutt pølsene i 3-4 deler (avhengig av lengde) og forkok (trekk) på forhånd.
- Fjern det ytterste skallet på løken og tre dem på spidd sammen med de forkokte pølsene. Pass på å ikke tre spiddene for tett, så blir maten jevnere stekt.
- 1-2 spidd per voksen person bør holde - litt avhengig av mengden kjøtt.
- Legg pølsespiddene på grillen og snu dem ofte slik at de blir stekt jevnt
- Du kan gjerne steke dem litt under lokk også, da blir
- Når det er et par minutter igjen av steketiden pensler du spiddene med redusert balsamico-eddik eller en annen glaze (du får mange slike ferdige fra f.eks. Santa Maria)
- Serveres gjerne på en seng av:
Paprika-tilbehør
- Legg paprikaene hele på grillen og grill dem til de er helt sorte utenpå. På denne måten blir paprikakjøttet veldig mykt og nesten litt søtlig i smaken.
- Fjern skallet og frøene fra paprikaen og kutt dem opp i store biter
- Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper