Et spennende grillspyd med en nydelig glasering av balsamico-eddik. Glazen lager du enkelt selv på forhånd.

Ingredienser:

  • Krydderpølser av forskjellige typer
  • Hele, små rødløk (eller annen løk)
  • Redusert balsamico-eddik (eller ferdig glaze)
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 liten chili
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Kutt pølsene i 3-4 deler (avhengig av lengde) og forkok (trekk) på forhånd.
  2. Fjern det ytterste skallet på løken og tre dem på spidd sammen med de forkokte pølsene. Pass på å ikke tre spiddene for tett, så blir maten jevnere stekt.
  3. 1-2 spidd per voksen person bør holde - litt avhengig av mengden kjøtt.
  4. Legg pølsespiddene på grillen og snu dem ofte slik at de blir stekt jevnt
  5. Du kan gjerne steke dem litt under lokk også, da blir
  6. Når det er et par minutter igjen av steketiden pensler du spiddene med redusert balsamico-eddik eller en annen glaze (du får mange slike ferdige fra f.eks. Santa Maria)
  7. Serveres gjerne på en seng av:

Paprika-tilbehør

  1. Legg paprikaene hele på grillen og grill dem til de er helt sorte utenpå. På denne måten blir paprikakjøttet veldig mykt og nesten litt søtlig i smaken.
  2. Fjern skallet og frøene fra paprikaen og kutt dem opp i store biter
  3. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper
{yoogallery src=[/images/oppskrifter/polsespidd/] width=[110] height=[110] thumb=[rounded]}
Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!