Grilling av kjekjøtt - noen tips?GrillJon har fått noen spørsmål om grilling av kjekjøtt. Er det noen super-grillere der ute som har spisskompetanse på dette?

Her er mailen fra vår grillfrende Birgitte:

Trenger noen gode tips til grilling av kjekjøtt.
  1. Hvilke stykningsdeler egner seg?
  2. Hvilke krydder?
  3. Hvor lenge skal kjøttet grilles?

Hilsen fra Birgitte

Vi har funnet noen sider som omhandler geitekjøtt, men er takknemlige for utdyping!
* Ny giv for geita?
* Bukkene bruse skal gjøres fete
* Grillet kje-ribbe med fløtegratinerte poteter og smørdampet brokkoli

Dette er hva Matprat.no skriver om geit og kje:

Grunnen til at du ikke finner oppskrifter på kje- eller geitekjøtt på våre nettsider er som følger:

Opplysningskontoret for kjøtt er finansiert av omsetningsavgiften. Denne avgiften betaler svinebønder, sauebønder og storfebønder. Geitebøndene ønsker ikke være med på denne ordningen, derfor jobber vi ikke med geitekjøtt. Å drive folkeopplysning om kjøtt du ikke finner i butikken er heller ikke spesielt nødvendig.

I mange land regnes geitekjøtt som en delikatesse, mens her til lands blir det kun benyttet av noen få entusiaster. Det beste er kjekjøtt, altså de yngste dyrene. Dette kjøttet er det møreste og kan i nesten de fleste sammenhenger brukes på samme måte som lammekjøtt. Kjekjøtt har mer markant smak enn lam, men mange liker nettopp denne smaken. Brukes geitekjøtt av eldre dyr må man påregne lengre koketid, samme som for fårekjøtt. Også dette kjøttet kan brukes på samme måte som fårekjøtt, gjerne med friske grønnsaker og en kremet hvit saus.

Om du har noen tips til Birgitte, så send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller kommentér nedenfor.

Ha en strålende dag!
Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!