Urtemarinert svin indrefilet

Om du er glad i friske urter, hvitløk og annet snadder fra urtehagen, så er dette en rett for deg.

Hvitløk passer spesielt godt sammen med svinekjøtt.

Ingredienser

Til 2 personer:

  • Svin indrefilet
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Basilikum (tørket)
  • Revet muskat
  • Olivenolje
Slik gjør du det:
  1. Lag en marinade av presset hvitløk (evt. finhakket), basilikum, olivenolje og litt revet muskat.
  2. Fjern fett og slintrer på fileten og gni inn svinefileten med marinaden. Legg den i en plastpose som får ligge natten over i kjøleskapet.
  3. Temperer kjøttet før du legger det på grillen.
  4. Når kjøttsaften pipler opp på oversiden av fileten er den klar til å snus. Pass på at varmen ikke er for sterk slik at du unngår at kjøttet blir svidd på utsiden og rått inni. Stek gjerne under lokk om du har det.
  5. Kjernetemperaturen skal være på ca 60 grader når du tar indrefileten av grille. Bruk steketermometer.


Serveres med sommerens deilige poteter, bernaise-saus og friske urter. En frisk salat med olje og eddik passer også utmerket til denne smakfulle retten.

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!