Svineribbe er godt uansett når på året det er, og hvorfor ikke lage den på grillen?

Ingredienser:

  • Svineribbe
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Slik gjør du det:

Du kan bruke ferdig marinert svineribbe eller marinere selv. Om du marinerer selv anbefaler jeg olivenolje, grovmalt pepper og havsalt.

  1. Grill ribba litt på sterk varme på grillen for å lage en god stekeskorpe. Dette gjør at kjøttet holder på fuktigheten og den deilige smaken.
  2. Pakk deretter ribba godt inn i folie. Pass på å pakke den slik at du kan snu pakken uten at stekeskyen renner ut.
  3. 1 - 1/2 time på grillen bør beregnes, men det avhenger av varme på grillen og størrelsen på steken. Pakk opp og kikk dersom du er usikker. Bruk evt. steketermometer.
  4. Svinekjøtt skal helst være gjennomstekt, men pass på så det ikke blir tørt. Det er imidertid så mye fett på dette kjøttet at det skal mye til før det blir tørt når du pakker det inn i folie.
  5. Når kjøttet er klart kan du gjerne steke svorsiden litt på høy varme på grillen før servering.
  6. La ribba hvile i 5 minutter før du skjærer i den.

Servéres f.eks. med potetmos av sommerpoteter og en deilig salat. En god rødvin og godt selskap setter en spiss på det hele!

Vel bekomme!

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!