Flintstek er kanskje prototypen på norsk grillmat - elsket og hatet. Ingen grillside er komplett uten denne.

Ingredienser

  • 1 kg flintstek, ferdig marinert (evt. egenmarinert)
  • Broccoli
  • Gulrot
  • Revet ost
  • 1 klatt smør
  • Lett-Rømme
  • Tomat, paprika o.l.

Slik gjør du

  1. Stek flintsteken på grillen med middels varme ca 10 minutter på hver side.
  2. Vi lagde foliepakker med oppskårne gulerøtter, broccoli, revet ost og en dæsj smør. Disse pakken la vi så øverst på grillen, slik at de ikke fikk for høy varme, men nok til at osten smeltet og grønsakene ble møre.
  3. Du kan evt. legge pakkene ytterst på grillområet, dersom du ikke har flere etasjer på grillen.

Serveres med frisk salat, tomater o.l. En rømmeklatt smaker godt. Krydres etter smak og behag.

En skummende øl smaker også deilig til denne mandige retten.

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!