Åpent brev til Grill-JonVi har fått et brev fra 3 engasjerte grillere. Les hva Grill-Jon svarer.Kjære Grill-Jon

Vi er tre herrer i alderen 35 til 47 som er tildels sterkt engasjert i grillsaken, til sammen har vi nesten 80 års erfaring som aktive grillere (da regner vi riktignok med varmrøking av fersk makrell, men skitt au).

Til saken:
Vi stiller spørsmålstegn ved din uforbeholdne skepsis til engangs-grillen.

Her er vårt utgangspunkt:
En gang i en forhåpentligvis fjern framtid slukner Solen. Innen den tid, er det vår ydmyke mening at flest mulig mennesker bør ha stiftet erfaring med Solen som rekreasjonsmiddel.
Vi følger din hjemmeside i trygg overbevisning om at du deler denne oppfatning.
Dog ønsker vi å søke din tilslutning til følgende overordnede prinsipp; grillsakens overordnede misjon er å bringe menneskene til større bevissthet om hva de spiser, hvorfor de spiser det og ikke minst; hvordan de spiser.
Vi vil ikke gå så langt som til å kalle deg en grill-snobb (skjønt det kribler i grillvotten...) men din attityde i forhold til grilling representerer - som vi ser det - et brudd med god grill-etikk.

Jesus sa: La den som er uten synd kaste den første sten.

Og nå spør vi deg, Grill-Jon: Kan du med hånden på hjertet si at du aldri har varmet en grillpølse og hva du måtte besitte av sjel i det blafrende, nølende lyset fra en engangsgril for så, etterpå å tenke: Det er godt

Hykle ikke broder. Det handler om Guds frie himmel. Med røyk på.

Grill-Jon svarer:

Vær hilset Grill-frender!

Naturligvis er jeg fullstendig enig med dere i den ytterste målsetning. Og ja, jeg har nok også dristet meg til bruk av engangsgrill både en gang og to ganger...

Men, jeg sverger dog til andre opptenningsalternativer enn den forhatte og omstridte engangs-grillen.

Det finnes jo så flere alternativer :-)

  • Et flammende bål, nørt opp med egen innsats og kjærlighet - det skaaper både stemning og varme for såvel kropp som mat.
  • Dessuten kan man nå få kjøpt sylindergriller som kan fylles med kull før man drar hjemmefra. Tenning og grilling er en fryd og renslig er det også. Dessuten er det jo meget mer økonomisk - en slik grill koster rundt 250 kroner. Grillen kan enkelt festes bak på sykkelen eller settes i bilen og er faktisk ganske stilig også.

Så, mine venner - det er ikke prinsippet undertegnede er motstander av, men gjennomføringen og midlene.

Stå på i Eders kamp for bruken av den frie natur og tilbedelse av solens livgivende stråler!

Med vennlig grill-hilsen

Grill-Jon
Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!